fredag den 6. februar 2015

Opskrift: Chokolade scones


Jeg har altid troet, at scones var helt vildt svære at bage. Selvom der er et par tricks man helst skal kende til, så er virkeligheden den, at det faktisk ikke er besværligt at bage scones. Og så tager det heller ikke særlig lang tid! Bonus! Generelt, når jeg skal bage noget hurtigt eller nemt til gæster eller til at tage med til et arrangement, så er chokolade scones et sikkert hit. De smager så lækkert, og man sagtens spise dem lune uden noget til. Ellers kan de selvfølgelig serveres med smør eller lemon curd til.

Min yndlingsopskrift på scones er fra Amos Den Store Bagebog 2, hvor jeg dog har lavet en lillebitte smule om i opskriften. Så her er opskriften, som jeg bruger den:


Ingredienser:                                                                     Giver ca. 16-20 styk
  • 4,5 dl kærnemælk
  • ca. 700 g hvedemel
  • 100 g flydende margarine (eller blødgjort)
  • 150 g flormelis
  • 5 tsk bagepulver
  • 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
  • 1 tsk salt
  • 100 g grofthakket mælkechokolade

Start med at blande mel, bagepulver, flormelis, vaniljekorn, salt og chokolade sammen i en skål. Rør kærnemælk og margarine ned i. Saml dejen. Ælt dejen SÅ LIDT som overhovedet muligt. Dejen vil være blød. Rul dejen ud til ca. 2 cm tykkelse og stik scones ud med et glas (ca. 6 cm i diameter). Når du har stukket dem ud du kan, samler du dejen igen (og igen æltes dejen så lidt som overhovedet muligt), ruller ud og stikker ud. Dette gentages indtil du løber tør for dej. Lad dem hvile på en bageplade i 10 minutter, mens ovnen varmer op. Pensl den med æg og mælk (1 æg og 1 dl mælk pisket godt sammen) og bag i ca. 10 minutter i en 250 grader varm ovn (varmluft 225). Normalt skal bagværk æltes en del, men det er fordi det er gær i. Når man bager med bagepulver, skal dejen ikke æltes på samme måde. Scones skal æltes så lidt som overhovedet muligt, ellers bliver dejen tør og de hæver ikke opad som de skal. Måske du skal bage scones her i weekenden? 

// Lea

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.